Ik ben Steffi Haazen, afgestudeerd als (natuurvoedings) diëtist en oprichter van Zuiver Eten

Als jong meisje was ik al gek op eten en ging ik wekelijks met mijn moeder boodschappen doen bij de biologische markt. Mijn passie was toen al aangewakkerd: ik ben altijd al gek geweest op gezond en puur eten.

Toen ik ongeveer 8 was kreeg ik last van eczeem aan de binnenkant van mijn armen.

Mijn moeder heeft mij toen meegenomen naar een natuurarts (Anna Kruyswijk) en die heeft mijn darmen ontzettend snel helpen herstellen met gezonde voeding en probiotica. De link tussen gezondheid en wat er via je mond naar binnen gaat was in mijn hersenen duidelijk gelegd! Hier is mijn zoektocht naar natuurlijke manieren om je gezondheid te ondersteunen gestart en ik leer nog iedere dag bij.

“Mijn passie voor gezondheid en de voeding die daarbij past zorgt ervoor dat ik iedere dag iets nieuws wil leren en dit ook zelf wil uitproberen."

De kennis die ik heb opgedaan en alles wat ik zelf succesvol heb toegepast de afgelopen jaren, deel ik graag met anderen. Ik ben dankbaar dat ik dat ook nog eens mag ik doen in samenwerking met een diversiteit aan inspirerende opdrachtgevers en collega’s.

Schermafbeelding 2022-11-16 om 14.36.28

Zelf ben ik gek op lekker eten

En dan vooral het bereiden en eten van gezonde voeding die optimaal bijdraagt aan je welzijn: die niet alleen heerlijk smaakt, maar waar je je ook lekker door voelt. Ik werk zelf voornamelijk met pure en biologische producten, waar ik dusdanig tijd, aandacht en liefde instop, dat er een heerlijk voldoenende maaltijd ontstaat. Dit is dan ook de basis van mijn voedingsvisie die ik meeneem in alle samenwerkingen met opdrachtgevers.

Mijn voedingsvisie

Gezondheid is iets holistisch, laat dat helder zijn. Dat betekent dat niet alleen voeding een rol speelt, maar ook slaap, zingeving, beweging, ontspanning en je sociale omgeving. Is er iets uit balans? Dan zul je dat ook opmerken in de andere aspecten van je leven. En dat is nu juist de motivatie die je kunt inzetten om beter voor jezelf – en iedereen om je heen – te zorgen!

Schermafbeelding 2022-11-16 om 14.36.51

Zorg drie keer per dag voor een maaltijd waar zoveel mogelijk in zit zodat je je systeem niet de gehele dag overspoelt met voedingsstoffen

Zo krijgt je spijsvertering tussendoor de rust om deze voedingsstoffen te verteren en goed op te nemen. Leg de focus op plantaardige voeding. Geniet van verschillende kleuren groente en fruit en haal je eten zo dicht mogelijk bij de bron vandaan. Heel belangrijk: eet met de seizoenen mee. Bereid je dagelijkse maaltijden met het beste dat de natuur je op dat moment biedt. Op deze manier krijg je alle juiste voedingsstoffen binnen die je op dat moment van het jaar nodig hebt. Ik eet zelf vlees, vis en zuivel, maar alleen van biologische oorsprong en het liefste lokaal geteeld of gevangen.

let wel...

Ik heb er zelf jaren over gedaan om mijn voedingsvisie te ontwikkelen en dagelijks toe te passen, met voeding die heilzaam is en rijk aan voedingsstoffen.

Daarbij ben ik ben er ook nog eens de hele dag mee bezig, omdat het niet alleen m’n passie is, maar ook m’n werk. Ik begrijp dat veel mensen ook streven naar een optimale voeding, maar dat het in de praktijk lastig is om dit consequent te doen.

Daarom ondersteun ik graag bij het uitproberen van de diverse onderdelen van gezonde voeding, zodat iedereen uiteindelijk weer leert te kiezen voor wat bij ze past. Want iedereen is anders. En voeding moet afgestemd worden op jouw individuele lichaam, leefstijl en gezinssituatie.

Er is helaas geen standaard voedingsschema dat voor iedereen werkt. Het is een zoektocht waarbij je stukje voor stukje de puzzel naar een betere gezondheid compleet maakt. Zodra je echt aan de slag gaat met voeding en voelt wat het effect is, blijf je gemotiveerd om met deze puzzelstukjes een leefstijl te vinden die op  JOUW lijf geschreven is.