Ik ben Steffi Haazen, afgestudeerd als (natuurvoedings) diëtist en oprichter van Zuiver Eten

Als jong meisje was ik al gek op eten en ging ik wekelijks met mijn moeder mee boodschappen doen op de biologische markt. Mijn passie was toen al aangewakkerd: ik ben altijd al gek geweest op gezond en puur eten. 

Toen ik ongeveer 8 was kreeg ik last van eczeem aan de binnenkant van mijn armen.

Mijn moeder heeft mij toen meegenomen naar een natuurarts (Anna Kruyswijk) en die heeft mijn darmen ontzettend snel helpen herstellen met gezonde voeding en probiotica. De link tussen gezondheid en wat er via je mond naar binnen gaat was in mijn hersenen duidelijk gelegd! Hier is mijn zoektocht naar natuurlijke manieren om je gezondheid te ondersteunen gestart en ik leer nog iedere dag bij.

“Mijn passie voor gezondheid en de voeding die daarbij past zorgt ervoor dat ik iedere dag iets nieuws wil leren en dit ook zelf wil uitproberen."

De kennis die ik heb opgedaan en de trucjes die ik de afgelopen jaren zelf heb toegepast deel ik graag met anderen. Ik ben dankbaar dat ik dat ook nog eens mag ik doen in samenwerking met allerlei inspirerende opdrachtgevers en collega’s.

Schermafbeelding 2022-11-16 om 14.36.28

Zelf ben ik gek op lekker eten

Maar vooral het maken en eten van gezonde voeding die optimaal bijdraagt aan je gezondheid èn heerlijk smaakt èn waar je je lekker en fit door voelt. Ik werk zelf voornamelijk met pure producten (het liefste biologisch), waar je tijd, aandacht en liefde instopt en vervolgens een heerlijk voldoenende maaltijd uit krijgt. Dit is dan ook de basis van mijn voedingsvisie die ik meeneem in alle samenwerkingen met opdrachtgevers.

Mijn voedingsvisie

Ten eerste geloof ik: gezondheid is holistisch. Dus naast voeding is je gezondheid afhankelijk van de volgende onderdelen: slaap, zingeving, beweging, ontspanning en je sociale omgeving. Is er iets uit balans? Dan merk je dat op andere onderdelen in je leven ook. En dat is nu juist de motivatie die je kan inzetten om beter voor jezelf – en iedereen om je heen – te zorgen!
Schermafbeelding 2022-11-16 om 14.36.51

Zorg drie keer per dag voor een maaltijd waar zoveel mogelijk in zit zodat je je systeem niet de gehele dag overspoelt met voedingsstoffen

 Zo krijgt je spijsvertering tussendoor de rust om deze voedingsstoffen te verteren en goed op te nemen. Leg de focus op veel planten eten. Geniet van verschillende kleuren groente en fruit en haal je eten zo dicht mogelijk bij de bron vandaan. Een hele belangrijke: eet met de seizoenen mee. Maak je dagelijkse maaltijden met wat de natuur je op dat moment biedt inclusief alle juiste voedingsstoffen die je op dat moment van het jaar nodig hebt. Ik eet zelf vlees en vis, maar alleen van biologische oorsprong en het liefste lokaal (gevangen).

let op

Ik heb er zelf jaren over gedaan om mijn voedingsvisie te ontwikkelen en dagelijks toe te passen door voornamelijk te kiezen voor voeding die zo voedzaam mogelijk is.

En daarbij ben ik er de hele dag mee bezig, omdat ik er ook nog eens mijn werk van heb gemaakt. Ik begrijp dat veel mensen ook streven naar een optimale voeding, maar dat het in de praktijk lastig is om dit consequent te doen. 

Daarom ondersteun ik graag bij het uitproberen van diverse onderdelen van gezonde voeding, zodat iedereen uiteindelijk weer leert te kiezen wat past bij hun leefstijl en lichaam. Want iedereen is anders. En voeding moet afgestemd worden op jouw lichaam, leefstijl en gezinssituatie. 

Er is helaas geen standaard voedingsschema dat voor iedereen werkt, het is een zoektocht waar je langzaam puzzelstukjes naar een betere gezondheid tegenkomt en toepast. Zodra je echt aan de slag gaat met voeding en voelt wat het effect is, dan blijf je gemotiveerd om met allerlei puzzelstukjes bij elkaar een leefstijl te vinden die op JOUW lijf geschreven is.